Lucas (Stamboom)

Moeder: Fyedka Tov's Winoes
Vader:   Artje's Goofy Gizmo

Lucas is geboren op 27 april 2006 bij cattery Bacawi’s te Spijkenisse. Toen wij op een kattenshow de dekkater Artje’s Goofy Gizmo zagen, waren wij op slag verliefd. Wij wilden dolgraag een nakomeling van hem. Via via kwam ik bij cattery Bacawi’s te Spijkenisse terecht, die toevallig een nestje verwachtte van haar poes Nala en Goofy Gizmo :) Onze voorkeur ging eerst uit naar een lilac-wit katertje, maar toen er twee crème-witte katertjes waren geboren leek ons zo’n kleurencombi ook hartstikke leuk. Toen ze beide ruim twee weken oud waren, mochten we al een kijkje bij ze komen nemen. Ons oog viel vrijwel meteen op Lucas. We vonden hem zo aandoenlijk. De manier hoe hij je zo aan kon kijken en bleef volgen met zijn koppie zo klein als hij was, echt vertederend. Ook was hij ontzettend nieuwsgierig, kwam meteen naar ons toe gehobbeld voor zover dat hem lukte natuurlijk ;)

Karakter:
Op dit moment is Lucas 7 maanden geweest en weegt al ruim over de 4,5 kg. We zijn erg benieuwd hoe hij uit zal groeien. Lucas heeft een gespierde bouw en is ook heel sterk in zijn pootjes. Hij trekt zichzelf zelfs aan de radiator omhoog om op de vensterbank te kunnen zitten hahah. Het leuke aan hem vinden wij zijn altijd vrolijke en lieve karakter. Je hoeft alleen al naar hem te kijken en hij begint luid te spinnen. Ook wilt hij dolgraag aangehaald worden…alles vindt hij best, als je maar aan hem blijft friemelen. Hij kijkt dan ook echt suf uit zijn oogjes haha. Lucas zijn dagelijks favoriete bezigheid is struinen. Hij struint werkelijk overal naar in huis. Kruimeldief, noemen wij hem ook weleens haha. Hij kan ook nooit één tel stilzitten of liggen, hij is altijd in de weer. Ik dacht dat kittens relatief veel slapen, maar hij dus absoluut niet. Als een kat ADHD zou kunnen hebben, had hij dat zonder twijfel gehad ;) Hij loopt ook altijd met alles door het huis te zeulen. Overal kom ik wasknijpers, haarspelden, elastiekjes, zijn favo fleecedeken van ruim één bij één meter, knuffels en ti-rips tegen hahah. Verder is Lucas echt een allemansvriendje. Hij vindt iedereen, ook vreemden, leuk en interessant. Hij komt dan echt naar je toe om aandacht vragen. Is het niet in de vorm van een tikje met zijn voorpootje of kopje tegen je been, dan is het wel in de vorm van een zacht mieuw-geluidje. Het is trouwens ook een enorme dondersteen. Hij probeert echt van alles uit, echt alles. Een grote mond helpt niet, daar trekt hij zich helemaal niets van aan… hij gaat gewoon door waar hij mee bezig is. Is het niet op dat moment, is het wel 10 seconden later… En natuurlijk als je je rug naar hem gekeerd hebt hè hahah, want oei wat is hij een uitgekookte doerak ;)

Lucas zijn hobby’s zijn:
Alles willen verplaatsen en alles willen verzamelen op een bepaalde plek in huis, struinen, staarten van Bobbie en Floris aanvallen, het vlees van je bord pikken als er even niet opgelet wordt, spelen met het badkamermatje, in het ligbad donderjagen, in de planten hangen/springen en onze tenen aanvallen als we liggen te slapen :)

Nieuwtjes:

03-12-2006
Vandaag is Lucas naar een kattenshow in Delft geweest. Het was voor hem de eerste keer, maar hij had zich voorbeeldig gedragen.
Lucas heeft U2 in de wacht gesleept en ik ben dan ook erg trots op hem! (zie foto's december)

18-12-2006
Lucas is vandaag geholpen. Hij is nog wat slaperig, maar ik verwacht dat hij morgen wel weer de oude zal zijn.

01-04-2007
Vandaag de jongens onder toezicht op het dakterras gelaten. Het was lekker weer, ze genoten ervan!

01-10-2007
Zo, nu de herfst al bijna begonnen is zullen ze ook het dakterras niet meer op mogen. En dat is maar goed ook, want ze beginnen steeds brutaler te worden. Zodra de schemering begint peren ze 'm naar de buren. En ze weten het,...des te leuker vinden ze het blijkbaar!

01-10-2007
Vandaag met Lucas naar de dierenarts geweest, omdat hij een tijdje mank liep. Uit de röntgenfoto's
is gebleken dat zijn heupkop gebroken is. Doordat dit niet uit zichzelf geneest, moet hij eraan geopereerd worden. De kop wordt vlakgemaakt, zodat deze niet meer irriteert bij elke beweging die hij maakt. Na verloop van tijd moet hij weer normaal kunnen lopen/ springen, doordat omliggende spieren dat werk over gaan nemen...Lucas wordt morgenochtend geopereerd en hoop dat de operatie goed zal slagen.
Lucie succes, tot morgenmiddag!

05-10-2007
Lucas is inmiddels al aardig weer de oude. Hij 'rent' weer door het huis, al gaat dat natuurlijk een stuk lastiger. Ik heb er de volste vertrouwen in dat het helemaal goed met hem gaat komen. Over ruim 2 weken moet hij terugkomen voor een nacontrole. Duimen maar dat alles er goed uitziet!

08-10-2007
Vandaag Lucas voor het eerst een eendagskuiken voorgeschoteld. Na hem eerst een beetje geïnspecteerd te hebben begon hij er al gauw van te eten. Binnen no-time was hij dan ook helemaal op...hij vond het duidelijk een heerlijk maaltje. Dit verbaasde me overigens niets, want die kleine heeft me vaker doen staan verbazen ;-)

Foto's, klik op de thumbnails voor een grotere foto!
(U kunt een Active-X beveiligingswaarschuwing krijgen, deze kunt u gerust accepteren)

 

Vanaf april 2006

 

 

augustus 2006

 

 

september 2006

 

 

oktober 2006

 

 

december 2006

 

 

maart 2007

 

 

april 2007

 

 

oktober 2007