Floris (Stamboom)

Moeder: Layla van de Kruisvliethoeve
Vader:   Cian Cisco van Norashtin

Floris is tevens geboren op 25 maart 2005 bij
Cattery Van Dierdonk te Helmond. Hij is het broertje van Bobbie. Op de dag dat we Bobbie op konden gaan halen, bleek Floris gecancelled te zijn. We vonden dat zo zielig voor hem, dat we hem meteen zonder enige twijfel mee hebben genomen. Ook voor Bobbie was het natuurlijk veel leuker om samen met zijn broertje op te groeien, zodat hij niet zo alleen zou zijn. Floris was in eerste instantie een wat terughoudende kat, maar al snel werd hij door ons benoemd tot de grootste knuffelkater van het stel.

Ook Floris is uitgegroeid tot een mooie, stevige kater van bijna 6 kilo schoon aan de haak! Hij heeft echter een heel andere bouw dan zijn broertje Bobbie, die een wat mollige bouw en een tamelijk fluffy vacht heeft. Floris is daarentegen erg gespierd en zijn vacht is mooi veerkrachtig. Het meest leuke aan hem vinden wij zijn zachtaardige karakter en aanwezigheid. Floris al altijd, echt altijd bij je in de buurt. Hij volgt je overal in huis, waar je ook bent. Echt een gezelschapskat dus :) Naar ons toe is hij dus hartstikke lief en aanhankelijk, maar van vreemden moet hij eigenlijk in eerste instantie weinig hebben. Hij kijkt dus liever eerst de kat uit de boom ;) Maar als hij eenmaal het vertrouwen bij je gewonnen hebt, kunnen andere mensen ook heerlijke kopjes van hem ontvangen...

Floris is ook ontzettend gevoelig. Hij houdt niet van een grote mond, daar raakt hij echt van onder de indruk. Dan gaan zijn oortjes naar achteren en doet hij gauw een stapje terug. Wij hoeven hem dan ook niet vaak te waarschuwen...een voorbeeldige kater wat dat betreft ;) Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij geen kattenkwaad uit durft te halen hè. Ook hij jat graag de voorraadkast stiekem leeg en ook hij perforeert graag pakken koekjes, appels en kiwi’s. Dit alles natuurlijk wel graag in samenspel met Bobbie haha. Floris houdt trouwens ook niet van veranderingen, daar kan hij echt van in de stress raken. Bijvoorbeeld toen Lucas bij ons kwam wonen, Floris raakte helemaal van streek. Hij at en dronk niet meer en een dag later had hij zelfs de benen genomen (uit wraak denken wij, gelukkig teruggevonden) Ook had hij een maag-darmonsteking opgelopen. Gelukkig was hij na een paar weken weer de oude, maar hij heeft er wel lang tegen ‘geprotesteerd’. Op dit moment gaat het hartstikke goed tussen die twee. Ze wassen elkaar, slapen bijelkaar en spelen leuk samen.

Floris zijn hobby’s zijn:
Spelen met touwtjes/ceintuurs, in het ligbad donderjagen, razendsnel de trappen op en af rennen, knuffelen, kopjes geven, stiekem het aanrecht opspringen en de voorraadkast leegroven als hij daar de kans voor krijgt :)

Nieuwtjes:

05-11-2006
Vandaag weer nieuwe foto's gemaakt van de jongens, maar dat was aardig lastig zonder voldoende daglicht. Ik was daarom genoodzaakt om de flitser te gebruiken, wat helaas geleidt heeft tot minder mooie foto's.

08-12-2006
Vandaag de kerstboom opgezet, de eerste kerstbal vloog er al na 5 minuten al uit...Ben erg benieuwd of de boom het houdt totaan de kerst ;-)

01-04-2007
Vandaag de jongens onder toezicht op het dakterras gelaten. Het was lekker weer, ze genoten ervan!

01-10-2007
Zo, nu de herfst al bijna begonnen is zullen ze ook het dakterras niet meer op mogen. En dat is maar goed ook, want ze beginnen steeds brutaler te worden. Zodra de schemering begint peren ze 'm naar de buren. En ze weten het,...vrouwtje vind dat niet leuk!

Foto's, klik op de thumbnails voor een grotere foto!
(U kunt een Active-X beveiligingswaarschuwing krijgen, deze kunt u gerust accepteren)


 

Vanaf maart 2005

 

 

 

 

 

 

augustus 2006

 

 

september 2006

 

 

oktober 2006

 

 

maart 2007

 

 

oktober 2007